ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 7΄   
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,70 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: MAKHΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ
Υλικά
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 ντομάτες, σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
8 αβγά
10 φέτες σαλάμι μπίρας, χοντροκομμένες
8 μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
αλάτι & πιπέρι
100 γρ. κασέρι, τριμμένο
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ή ½ κ.γ. ξερό, τριμμένο 




Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με μεταλλικά χερούλια (κατάλληλο για φούρνο) ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις ντομάτες και την πιπεριά για 2 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στον αέρα). Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή πιρούνι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε από πάνω το σαλάμι, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το κασέρι. Ψήνουμε για 7 λεπτά, πασπαλίζουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.




TIP: Συνοδεύστε την ομελέτα-πίτσα με ψητό κοτόπουλο, όσπρια ή ακόμη και λαδερά.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Η ιδιότυπη γεύση του αβγού το κάνει δύσκολο σύντροφο για τα περισσότερα κρασιά, ιδιαίτερα για τα τανικά κόκκινα και τα «βαρελάτα» λευκά. Έτσι, οι επιλογές μας στρέφονται κατ’ αρχάς, ανάλογα με τα υλικά της ομελέτας, είτε προς ένα εκφραστικό λευκό ξηρό κρασί, όπως το Μοσχοφίλερο του Γιώργου Σκούρα, είτε προς ένα ήπιο ροζέ από Αγιωργίτικο, όπως το 12-14h της Γαίας Οινοποιητικής. Παραμένει, βέβαια, πάντα η ασφαλής –έστω κι αν μας ξενίζει λίγο– λύση ενός ελληνικού ξηρού αφρώδους, όπως η Ωδή Πανός από το Κτήμα Σπυρόπουλου. Α. Ν. Α.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ