ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄ - 25΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα   
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,80 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: NANA ΔΑΡΕΙΩΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Εκτέλεση
Κόβουμε το αρνάκι σε κομμάτια με μέγεθος μικρού μανταρινιού. Στο ίδιο μέγεθος κόβουμε και την πατάτα, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στον αέρα). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Περιχύνουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι ακόμη και ψήνουμε για 1 ώρα.



TIPS: Σερβίρουμε με ένα καλό γιαούρτι σακούλας (στραγγιστό) ή με μαλακή, βουτυράτη φέτα.
Εάν δεν σας ενθουσιάζουν, αντικαταστήστε τις πιπεριές με μία ακόμη πατάτα.



ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Ένα κόκκινο ξηρό, ναουσαίικο Ξινόμαυρο και μάλιστα από παραγωγό της παραδοσιακής σχολής, όπως για παράδειγμα η Ναουσαία από τον Νίκο Φουντή ή το Νάουσα ΠΟΠ από το Κτήμα Ταραλά.
Α.Ν.Α.


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ