Αβγά με στάκα

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 15΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 1 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΟΩΣΤΑΚΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


ΑΒΓΑ ΜΕ ΣΤΑΚΑ
Χανιώτικος μεζές, μεγάλης νοστιμιάς, που τώρα πια σερβίρεται και σε άλλες περιοχές.

Υλικά

8 κ.σ. στάκα
8 αβγά
5½ κ.σ. αλεύρι
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή στάκα, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει, και ρίχνουμε τα αβγά. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά περιχύνοντας με τη στάκα μέχρι να πήξουν τα ασπράδια. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή) και ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη στάκα. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να δημιουργηθεί χυλός. Αλατοπιπερώνουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως τον χυλό μαζί με τα αβγά.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ