ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΡΜΥΡΙΚΙΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ


ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 20΄   
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5΄   
ΚΟΣΤΟΣ: €4,50 η μερίδα 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΡΜΥΡΙΚΙΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ
Υλικά
6 τσιπούρες (περίπου 600 γρ. η καθεμία), καθαρισμένες
χοντρό αλάτι
πιπέρι
300 ml έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
500 γρ. αρμυρίκια
1 σκελίδα σκόρδου
μία πρέζα σπόρους γλυκάνισου
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
6 φέτες λεμονιού

*Αρμυρίκια (ή αλμυρίκια): Φυλλοβόλο φυτό (θάμνος) που φύεται σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Ασίας, κυρίως σε αμμώδη, ξηρά εδάφη. Θα τα βρείτε σε «ενημερωμένες» λαϊκές αγορές και οπωροπωλεία. Συνήθως τρώγονται βραστά ή τσιγαριαστά σε συνδυασμό με άλλα χόρτα και λαχανικά, κρεατικά ή ψάρια.




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με τα 200 ml λαδιού και με τον χυμό λεμονιού και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα αρμυρίκια. Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα αρμυρίκια για περίπου 5 λεπτά να ζεματιστούν. Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο και τον γλυκάνισο για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε στο τηγάνι τα αρμυρίκια. Σβήνουμε με το ούζο (ή το τσίπουρο), αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Τα σερβίρουμε ζεστά και από πάνω τοποθετούμε τις τσιπούρες. Γαρνίρουμε με μία φέτα λεμονιού.











ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ