ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΓΙΑ 1 ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ΩΡΑ & 15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 15΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 μεγάλα αβγά
3 ώριμες μπανάνες, σε ροδέλες
1 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. σιρόπι βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
²/³ φλ. δάκρυα σοκολάτας (στα ράφια ζαχαροπλαστικής, στο σουπερμάρκετ)
ξηροί καρποί (προαιρετικά, αν θέλετε να προσθέσετε πρωτεΐνες)




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (στον αέρα).
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθούν απολύτως στο μείγμα. Προτού ρίξουμε το επόμενο, με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι τον πάτο του κάδου του μίξερ.
Ανακατεύουμε τις μπανάνες με το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθούν.
Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν, αλλά χωρίς υπερβολές.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε μέσα τη ζύμη, ισιώνουμε και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι βάζοντας στο κέντρο ένα καλαμάκι ξύλινο να βγει τελείως στεγνό.







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ