Κλαφουτί με μπανάνες


Για 8-10 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 35΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Κλαφουτί με μπανάνες
Υλικά
4 αβγά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1-2 κ.σ. για το πασπάλισμα της φόρμας 
80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα + 1-2 κ.σ. για το άλειμμα της φόρμας
300 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
600 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (στον αέρα). Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Ρίχνουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα (διάμετρος: 23-25 εκ.). Πασπαλίζουμε με το αλεύρι (1-2 κ.σ.) και απλώνουμε στον πάτο τις μπανάνες. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Κόβουμε και σερβίρουμε.




TIP: Για εύκολο ξεφορμάρισμα, χρησιμοποιήστε φόρμα με έλασμα. Θα τη βρείτε σε καταστήματα με σκεύη και εργαλεία ζαχαροπλαστικής.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ