Τσίζκεϊκ σοκολάτας


ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄     
ΒΡΑΣΙΜΟ: 4΄    
ANAMONH: 1 ώρα     
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Τσίζκεϊκ σοκολάτας
Υλικά
5 μπισκότα με σοκολάτα (τύπου cookies), τριμμένα
40 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
120 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη
360 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) ή μασκαρπόνε
40 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη
75 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
6 ποτηράκια, για το σερβίρισμα




Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στα ποτηράκια. Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το τυρί με την άχνη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με την κρέμα και χτυπάμε για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στα ποτηράκια αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. μέχρι το χείλος. Βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά να παγώσουν.

Επικάλυψη: Σε μπεν μαρί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, περιχύνουμε τα γλυκά μας και σερβίρουμε.









ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ