Μους μασκαρπόνε με σάλτσα λωτού


ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,70 η μερίδα


ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Μους μασκαρπόνε με σάλτσα λωτού
Υλικά
12 μπισκότα σαβαγιάρ, χοντροκομμένα + 6 ολόκληρα για το γαρνίρισμα
6 κ.σ. κονιάκ
6 κάστανα γλασέ

Για τη σάλτσα
3 ώριμοι λωτοί

Για την κρέμα μασκαρπόνε
300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
600 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
3 κ.σ. κονιάκ




Εκτέλεση
Κρέμα μασκαρπόνε: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σφίξει το μείγμα (ελαφριά σαντιγί).

Σάλτσα λωτού: Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τους λωτούς από τις φλούδες και τα κουκούτσια. Τους ρίχνουμε στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.

Σύνθεση: Μοιράζουμε τα μπισκότα σε 6 ποτήρια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Από πάνω μοιράζουμε την κρέμα μασκαρπόνε και τη σάλτσα λωτού. Γαρνίρουμε το κάθε γλυκό με 1 κάστανο και 1 μπισκότο και σερβίρουμε.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ