Σοκολάτα με κόκκινο πιπέρι, τσίλι & κανέλα

Για 4-6 άτομα  
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄     
ΒΡΑΣΙΜΟ: 10΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,20 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΥΓΕΡΗ ΓΑΐΤΗ (soumada.wordpress.com)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Tα ροφήματα του χειμώνα
Υλικά
2/3 κούπας νερό
3 ξυλάκια κανέλας
7 καρδάμωμα, σπασμένα στο γουδί
15 κόκκοι μπαχαριού
15 κόκκοι μαύρου πιπεριού
15 κόκκοι κόκκινου πιπεριού
2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές (τσίλι), φρέσκες, ψιλοκομμένες ή αποξηραμένες, τριμμένες
750 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
3 κ.σ. κακάο
4 κ.γ. καστανή ζάχαρη
150 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά (προαιρετικά)
75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη. Για το γαρνίρισμα: μερικά ξυλάκια κανέλας 
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο



Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την κανέλα, τα καρδάμωμα, το μπαχάρι, τα πιπέρια και τις πιπεριές. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το μισό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε χαμηλή) και προσθέτουμε το γάλα, το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα. Σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι, ρίχνουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (αν θέλουμε) και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε σε κούπες γαρνίροντας με 1 ξυλάκι κανέλας και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ