ΜΟΥΣ ΛΕΥΚH ΣΟΚΟΛAΤΑ ΜΕ ΜΠΑΝAΝΕΣ


ΓIA 8-10 ATOMA
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄
ΒΡΑΣΙΜΟ: 5΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα + 45΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΡΕΝΑ ΟΡΟΚΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

1 leyki-sokolata590x590
Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
2 κ.σ. παγωμένο νερό
1 κ.γ. ζελατίνη, σε σκόνη (θα τη βρείτε σε μπαχαράδικα ή καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής) ή 1 φύλλο ζελατίνης
2 κρόκοι αβγών
2 κ.σ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
150 ml γάλα
½ λοβός βανίλιας, τα σποράκια ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
180 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 μπανάνες (όχι πολύ ώριμες), σε ροδέλες
1 κούπα ξηροί καρποί της αρεσκείας σας, χοντροκομμένοι (προαιρετικά)




Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί. Την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το νερό και τη ζελατίνη (σκόνη) και την αφήνουμε 10 λεπτά (αν επιλέξουμε φύλλο ζελατίνης, το μουλιάζουμε 10 λεπτά σε κρύο νερό και μετά το στύβουμε καλά). Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά (χωρίς να βράσει) και το προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε το μείγμα και πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα ή σπάτουλα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί τμηματικά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια εναλλάξ με τις μπανάνες ώστε να δημιουργηθούν στρώσεις. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τους ξηρούς καρπούς. 



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ