Πατάτες βεντάλια (οι εντυπωσιακές)

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα     
ΚΟΣΤΟΣ: €1 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: TWOMINUTES ANGIE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Πατάτες βεντάλια (οι εντυπωσιακές)
Ταυτισμένες με τα εορταστικά –και όχι μόνο– γεύματα, οι πατάτες αποτελούν αγαπημένο συνοδευτικό. Απολαύστε τες με τρεις διαφορετικούς τρόπους.
Υλικά
6 μεγάλες πατάτες, ολόκληρες, καθαρισμένες
60 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι (κατά προτίμηση ανθός αλατιού)
½ ματσάκι σχοινόπρασο, μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (για το γαρνίρισμα)




Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες με άφθονο κρύο νερό και με ένα σύρμα αφαιρούμε το χώμα από τη φλούδα τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στον αέρα). Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε μια λεπτή φέτα από το κάτω μέρος της κάθε πατάτας ώστε να στέκεται καλύτερα στο ταψί. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά κάθε πατάτα, κάνοντας παράλληλες χαρακιές, χωρίς να την κόψουμε σε φέτες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ραντίζουμε τις σχισμές με το βούτυρο και το λάδι. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα. Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ