Σκορδάτες στο τηγάνι(οι πικάντικες)

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΒΡΑΣΙΜΟ: 10΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 10΄   
ΚΟΣΤΟΣ: €0,60 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: TWOMINUTES ANGIE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Σκορδάτες στο τηγάνι(οι πικάντικες)
Υλικά
1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες
¾ κούπας έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
3-4 σκελίδες σκόρδου
½ κλωναράκι φρέσκου φασκόμηλου,
τα φυλλαράκια, ή ½ κ.γ. ξερό, τριμμένο
αλάτι & πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο




Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες με άφθονο κρύο νερό και με ένα σύρμα αφαιρούμε το χώμα από τη φλούδα τους. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο (όταν τις τρυπάμε με τη μύτη ενός μαχαιριού, το κέντρο τους πρέπει να είναι λίγο σκληρό). Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το φασκόμηλο για 5 λεπτά. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Δυναμώνουμε τη φωτιά (από χαμηλή σε μέτρια) και σοτάρουμε τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.




TIP: Βράστε τις πατάτες νωρίτερα να είναι έτοιμες και περάστε τες από το τηγάνι λίγο προτού σερβίρετε.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ