Πουγκιά κοτόπουλου με χειμωνιάτικα λαχανικά

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 20΄      
ΚΟΣΤΟΣ: €1,70 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: TWOMINUTES ANGIE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Πουγκιά κοτόπουλου με χειμωνιάτικα λαχανικά
Υλικά
4-5 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
λίγα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
3-4 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη ή πικάντικη
4 μικρά καρότα, σε λεπτές ροδέλες
1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
1 μπρόκολο, σε μπουκετάκια
2 μέτριες πατάτες, σε κυβάκια
αλάτι & πιπέρι
λαδόκολλα
βαμβακερός σπάγκος




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τη λαδόκολλα σε 6-8 τετράγωνα κομμάτια (30 x 30 εκ. το καθένα). Μοιράζουμε μέσα το μείγμα και κλείνουμε τις λαδόκολλες σαν πουγκιά δένοντάς τες στο πάνω μέρος με ένα κομμάτι σπάγκο. Τοποθετούμε τα πουγκιά σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.




TIPS: Αν δεν έχετε ή δεν σας αρέσει το φασκόμηλο, αντικαταστήστε το με θυμάρι.
Για ευκολία στο γέμισμα και για να μη χυθούν τα υλικά, εφαρμόστε το κάθε κομμάτι λαδόκολλας σε ένα μπολ ή στη χούφτα σας, γεμίστε το και κλείστε το προσεκτικά.
Συνοδεύστε το φαγητό με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ:Το πιάτο αυτό θα κάνει καλή παρέα μ’ ένα αρωματικό, λευκό ξηρό κρασί, από Μοσχοφίλερο, όπως η Μαντίνεια ΠΟΠ του Κτήματος Σπυρόπουλου. Α.Ν.Α.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ