Λιβανέζικο κέικ με κουρκουμά & γλυκάνισο

ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ (για 1 στρογγυλό ταψί 30 εκ.)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 45΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα   
ΚΟΣΤΟΣ: €0,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΡΕΝΑ ΟΡΟΚΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Λιβανέζικο κέικ με κουρκουμά & γλυκάνισο
Υλικά
2 κούπες νερό
2 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου
2 κούπες λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κούπες ψιλό σιμιγδάλι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.γ. γλυκάνισο, τριμμένο
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κ.σ. ταχίνι
1 κούπα λευκά αμύγδαλα, για τη διακόσμηση




Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους σπόρους γλυκάνισου. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να απελευθερώσει το άρωμα και τη γεύση του. Το σουρώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τον κουρκουμά, τον τριμμένο γλυκάνισο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το νερό με άρωμα γλυκάνισου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψί με το ταχίνι, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ και στολίζουμε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Μπήγουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ