Χοιρινό με κάστανα & μήλα

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 50΄ - 60΄   

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Χοιρινό με κάστανα & μήλα
Υλικά
1½ κιλό χοιρινό ψαχνό
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξερό κόλιαντρο, σε σκόνη
6-7 κόκκοι μπαχαριού
1 ξυλάκι κανέλας
1 σκελίδα σκόρδου
1 ποτηράκι κονιάκ ή μπράντι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
φλούδα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο
2 ποτήρια νερό ή ζωμό λαχανικών
1 κιλό κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
1 μήλο (κατά προτίμηση ξινόμηλο), κομμένο σε λεπτές φέτες
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι & πιπέρι




TIPS: Το μήλο λόγω της πηκτίνης που περιέχει θα βοηθήσει τη σάλτσα να δέσει όμορφα.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα ωραίο λευκό πιλάφι.




CHEF’S NOTE: Τη συνταγή την ανακαλύψαμε σε ένα βιβλίο αφιερωμένο στις γιορτινές συνταγές της Ηπείρου. Ακολουθήσαμε την παραδοσιακή της μορφή, αλλά προσθέσαμε κάποια μπαχαρικά που ταιριάζουν όμορφα και αναδεικνύουν τη γεύση του πιάτου. Το πορτοκάλι με την κανέλα ταιριάζουν εξαιρετικά τόσο με το μήλο όσο και με τα κάστανα, ενώ η μουστάρδα δίνει μια πικάντικη νότα στο σύνολο.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Το χοιρινό κρέας με τη μουστάρδα, το ξινόμηλο και το λεμόνι μας κατευθύνουν προς ένα λευκό ξηρό κρασί περασμένο από βαρέλι, με πλούσιο σώμα, αλλά και μια αιχμή οξύτητας, όπως το λευκό Κτήμα Κατσαρού, από την κοσμοπολίτικη ποικιλία Chardonnay. Α.Ν.Α.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ