Ζεστές φακές με λιαστή ντομάτα


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄  
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45΄    
ΚΟΣΤΟΣ: €1,30 η μερίδα 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ζεστές φακές με λιαστή ντομάτα

Καταρρίπτουμε τον μύθο που θέλει τις φακές άνοστες και αδιάφορες και φτιάχνουμε
τρία πιάτα γεμάτα γεύση, νοστιμιά και… σίδηρο.
Υλικά
250 γρ. φακές Φενεού
1 κλωνάρι σέλερι
50 γρ. λιαστές ντομάτες
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
400 ml ζωμός λαχανικών, καυτός (σπιτικός ή ψυγείου)
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερι. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, ​​τις λιαστές ντομάτες, το σέλερι και αλατίζουμε. Σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι οι ντομάτες και το σέλινο να μαλακώσουν και το σκόρδο να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τις φακές και ανακατεύουμε να καλυφθούν παντού με το λάδι. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι οι φακές να μαλακώσουν αλλά να διατηρούν το σχήμα τους.
Πετάμε το σκόρδο, προσθέτουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.




TIPS: Απλό, εύκολο να προετοιμαστεί και ιδανική συνοδεία για ψητό ή τηγανητό χοιρινό κρέας (πανσέτες, μπριζολάκια αλλά και ψητό μπούτι).
Ταιριάζει πολύ ωραία με χοιρινό λουκάνικο ψητό στο γκριλ ή κομμένο σε φέτες στο αντικολλητικό τηγάνι.






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ