ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΠΑΤΑΤΕΣ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 40΄
ΚΟΣΤΟΣ: €6,10 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΠΑΤΑΤΕΣ
Υλικά
4 τσιπούρες (περίπου 400 γρ. η καθεμία), καθαρισμένες και πλυμένες
500 γρ. γαλλικές πατατούλες (με τη φλούδα τους), κομμένες στη μέση
250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, τα τρυφερά μέρη
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
250 ml έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι & πιπέρι
4-5 κλωνάρια φρέσκιας μαντζουράνας, τα φυλλαράκια

*Γαλλικές πατάτες: Εννοούμε τις εκ Γαλλίας εισαγόμενες πατάτες μικρού μεγέθους που τρώγονται με τη φλούδα και βρίσκουμε έυκολα στα σούπερμαρκετ. Καθαρίστε τες καλά με άφθονο νερό και σύρμα κουζίνας (ώστε να φύγουν τα χώματα) προτού τις χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε συνταγή.




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (στον αέρα). Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τα ντοματίνια, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τα ψάρια επάνω από τα λαχανικά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 30-40 λεπτά.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Η Σαντορίνη ΠΟΠ του Πάρι Σιγάλα, με την κοφτερή οξύτητα και τη δύναμή της, θα ήταν μια καλή επιλογή για αυτό το γευστικό πιάτο. Α.Ν.Α.






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ