Τσιπούρα στη λαδόκολλα με φινόκιο & μαραθόσπορο

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄      
ΨΗΣΙΜΟ: 25΄
ΚΟΣΤΟΣ: €4,90 η μερίδα
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ



ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ
 

Υλικά
4 τσιπούρες (300 γρ. η καθεμία), πλυμένες και καθαρισμένες
2 φινόκιο, σε λεπτές φέτες
8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ολόκληρα 
8 κλωνάρια θυμαριού, τα φυλλαράκια
1 κ.σ. μαραθόσπορο
4 λεπτές φέτες λεμονιού
250 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα (ώστε να μπορεί να τυλιχθεί 2 φορές μέσα η κάθε τσιπούρα)
 



Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (στον αέρα). Τοποθετούμε τις λαδόκολλες στον πάγκο της κουζίνας. Βάζουμε από 1 ψάρι στην κάθε λαδόκολλα. Από πάνω μοιράζουμε το φινόκιο, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, τον μαραθόσπορο, τις φέτες λεμονιού και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε καλά, διπλώνουμε τις λαδόκολλες σαν φάκελο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως. 
 



TIP: Σερβίρετε τις τσιπούρες με αρωματικό ρύζι ή πατάτες (τηγανητές ή βραστές).
 



ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Ο συνδυασμός του ψαριού με τα λαχανικά και τα μυριστικά μάς οδηγεί προς ένα λευκό ξηρό κρασί, με λεμονάτες και βοτανικές νότες στη μύτη, όπως το Φεγγίτες του Μπάκη Τσάλκου, επίσης από τη Δράμα, που παντρεύει την εκφραστικότητα του Sauvignon Blanc με τη δύναμη και το νεύρο του Ασύρτικου. Α.Ν.Α.




 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ