Πλαστός(χωρίς αβγά)

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 45΄ - 50΄   
ΚΟΣΤΟΣ: €0,90  η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΣΠΥΡΟ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Πλαστός(χωρίς αβγά)
Υλικά
½ κιλό καλαμποκάλευρο
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας έ.π. ελαιόλαδο + 3-4 κ.σ. επιπλέον, για το ράντισμα
1 κούπα χλιαρό νερό + ½ ποτηράκι κρασιού επιπλέον
1 κιλό διάφορα χόρτα (καυκαλήθρες, μυρώνια, βλίτα, σέσκουλα, ζοχοί, λάπατα κ.λπ.), πλυμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
αλάτι




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα άλευρα, το λάδι (¾ κούπας) και αλάτι. Ανακατεύουμε με το χέρι προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα χόρτα, τα αλατίζουμε καλά και ανακατεύουμε τρίβοντάς τα με τα χέρια, ώστε να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα ¾ του χυλού και τον απλώνουμε ομοιόμορφα φροντίζοντας να καλύψει όλο τον πάτο. Από πάνω απλώνουμε τα χόρτα. Στον υπόλοιπο χυλό ρίχνουμε ½ ποτηράκι κρασιού νερό ακόμη, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα χόρτα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.




TIP: Για να δέσει καλύτερα η γέμιση μπορείτε να προσθέσετε στα χόρτα και 2 αβγά, χτυπημένα, αν δεν νηστεύετε.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ