Ζύμη για πίτσα: Η πικάντικη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 15΄-20΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 40΄-60΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 Ζύμη για πίτσα: Η πικάντικη
Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό
13 γρ. νωπή μαγιά ή 8 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
300 ml χλιαρό νερό 
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. καυτερό μπούκοβο
1 κ.σ. σάλτσα τσίλι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο





Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά και το νερό και ανακατεύουμε με το χέρι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, τη σάλτσα τσίλι, το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία, μαλακή και ελαστική. Τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες και τις τοποθετούμε σε ένα φαρδύ και βαθύ σκεύος, τις σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε για 40-60 λεπτά, να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και την κάθε μπάλα ζύμης και τις ανοίγουμε μία μία πατώντας ελαφρά με τα χέρια ή τον πλάστη. Στρώνουμε στα ταψιά, απλώνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ