Ζύμη για πίτσα: Με χαρουπάλευρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 15΄-20΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 40΄-60΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

diafores zumes590
Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. χαρουπάλευρο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
½ φλ. νερό
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο





Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο με το χέρι μας. Μέσα στη λακκουβίτσα ρίχνουμε το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες και τις τοποθετούμε σε ένα φαρδύ και βαθύ σκεύος, τις σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε για 40-60 λεπτά, να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και την κάθε μπάλα ζύμης και τις ανοίγουμε μία μία πατώντας ελαφρά με τα χέρια ή τον πλάστη. Στρώνουμε στα ταψιά, απλώνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ