Ζύμη για πίτσα: Η γρήγορη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 15΄-20΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ζύμη για πίτσα: Η γρήγορη
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16 γρ. (2 φακελάκια) ξηρή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
400 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο




Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 15-20 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια μας, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Ραντίζουμε με το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες, τις τοποθετούμε σε ένα φαρδύ και βαθύ σκεύος, τις σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε για 1 ώρα, να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και την κάθε μπάλα ζύμης και τις ανοίγουμε μία μία πατώντας ελαφρά με τα χέρια ή τον πλάστη. Στρώνουμε στα ταψιά, απλώνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.




TIPS:  Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος, τόσο καλύτερα θα φουσκώσει η ζύμη. Μια λύση είναι να την τοποθετήσετε σε προθερμασμένο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (30°C-40°C).

Χωρίς αναμονή: Για ακόμη πιο γρήγορο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.). Χτυπήστε το στο μίξερ με τον γάντζο μαζί με 120 ml γάλα, 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. αλάτι μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Απλώστε κατευθείαν στο ταψί, βάλτε τα υλικά της αρεσκείας σας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (στον αέρα) για 10-12 λεπτά. 








ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ