Λινγκουίνι με κάππαρη & λεμόνι

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄   
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,70 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Λινγκουίνι με κάππαρη & λεμόνι
Υλικά
500 γρ. λινγκουίνι
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. κάππαρη τουρσί, στραγγισμένη
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
χυμός από 1 λεμόνι
40 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι & πιπέρι
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λινγκουίνι, τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε την κάππαρη, το ξύσμα, πιπέρι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με τον χυμό. Περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί ο χυμός και ρίχνουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη). Μόλις αρχίσει να λιώνει, ρίχνουμε τα λινγκουίνι και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.




TIPS: Κρατάμε πάντοτε στην άκρη λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά για να προσθέσουμε στη σάλτσα ώστε να μη στεγνώσει.
Δείξτε προσοχή στο σοτάρισμα του σκόρδου (να μην υπερβεί το 1 λεπτό), καθώς καίγεται εύκολα και μπορεί να μαυρίσει και να δώσει πικρή γεύση στο φαγητό σας.




ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Την επόμενη φορά, αντικαταστήστε την κάππαρη με 4 κ.σ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες. Πασπαλίστε με μια ωραία κεφαλογραβιέρα ή ακόμη και με δροσερή θρυμματισμένη φέτα.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκό ξηρό κρασί, με λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών και επίμονη γεύση, που συνδυάζει νεύρο και υπόσταση, όπως η Ρομπόλα Κεφαλληνίας ΠΟΠ της Gentilini. Αν, μάλιστα, βρείτε τη Cellar Selection, ακόμη καλύτερα! Α.Ν.Α.






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ