Βασική συνταγή σάλτσας για πίτσα

Για 2 στρογγυλές πίτσες διαμέτρου 38 εκ. η καθεμία ή 2 ορθογώνιες (ταψιά του φούρνου), μετρίου πάχους.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΒΡΑΣΙΜΟ: 45΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 10΄-15΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Βασική συνταγή σάλτσας για πίτσα
Υλικά
6 ώριμες ντομάτες (κατά προτίμηση πομοντόρια), ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια (κατά προτίμηση λευκά)
1 κ.σ. ζάχαρη 
1 σκελίδα σκόρδου
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα ή ½ κ.γ. ξερό, τριμμένο 
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 20 λεπτά, να μαραθούν και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τον πελτέ, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά (από χαμηλή σε μέτρια) και βράζουμε για 25 λεπτά. Με μίξερ χειρός (ή στο μούλτι) πολτοποιούμε τη σάλτσα, την αφήνουμε να κρυώσει 10-15 λεπτά και την απλώνουμε στη ζύμη. 




TIP: Φτιάξτε μεγάλη ποσότητα σάλτσας, αφήστε τη να κρυώσει καλά και διατηρήστε τη σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο για μελλοντική χρήση σε πίτσες, ζυμαρικά και άλλα πιάτα.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ