ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

 

ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ Ή ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ,

 

ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ & ΘΥΜΑΡΙ

 

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄

ΨΗΣΙΜΟ: 1 ΏΡΑ 

ΚΟΣΤΟΣ: € 0,90 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

almuro-cake-590-z

Υλικά

1 πακέτο φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

4 αβγά

1 φλιτζάνι γάλα, πλήρες ή 1,5% λιπαρά 

6-8 φέτες χοιρινό ή κοτόπουλο μαγειρεμένο, ή ζαμπόν γαλοπούλας, σε μικρά κομμάτια 

1½ φλ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη, ή πικάντικη γραβιέρα, ή φέτα

αλάτι με προσοχή, πιπέρι

 


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα, το κρέας ή το αλλαντικό ανακατεμένο με λίγη από τη φαρίνα και το τυρί, εκτός από λίγο που κρατάμε για το τέλος. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη φαρίνα στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή με ξύλινη κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 1 ώρα. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

 

 

 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ