ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄   
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 50΄ 
ΚΟΣΤΟΣ: 4,70€

ΣΥΝΤΑΓΗ: MIXAΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
Υλικά
800 γρ. μοσχαράκι γάλακτος, ελιά ή σπάλα, σε κυβάκια 3 εκ.
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 μεγάλη ντομάτα (περίπου 350 γρ.), τριμμένη
1 δαφνόφυλλο
2 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού, τα φυλλαράκια
4-5 κόκκοι μπαχαριού
800 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4-5 φύλλα φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.  Ρίχνουμε την ντομάτα, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το μπαχάρι και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια για 3 λεπτά να ζεματιστούν, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη μέντα, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη.




TIP: Αν παρατηρήσετε ότι τα υγρά του φαγητού έχουν εξατμιστεί, συμπληρώστε ½-1 ποτήρι νερό μαζί με τα φασολάκια.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες. Κόψτε τες κυδωνάτες και ρίξτε τες στο φαγητό μαζί με τα φασολάκια. Για περισσότερη γεύση, τηγανίστε τες ελαφρά πριν.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Το μοσχαράκι, η ντομάτα και τα μπαχαρικά μάς κατευθύνουν προς ένα κόκκινο ξηρό κρασί, με ανάλογα αρώματα και αρκετό νεύρο στο στόμα, όπως για παράδειγμα η Γουμένισσα ΠΟΠ από το Κτήμα Χατζηβαρύτη. Α.Ν.Α.











ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ