Μπακαλιάρος κοκκινιστός με αρωματικά & σπανάκι

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄   
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30΄  
ΚΟΣΤΟΣ: €5,50  η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Μπακαλιάρος κοκκινιστός με αρωματικά & σπανάκι
Υλικά
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδελίτσες
2 πράσα, σε ροδέλες, το λευκό μέρος
½ κιλό σπανάκι
250 γρ. ντοματάκια κονκασέ (κονσέρβα)
1 κιλό μπακαλιάρος, ξαρμυρισμένος, σε κομμάτια
¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
¼ ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
χυμός από 1-2 λεμόνια
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες. Ανακατεύουμε ανακινώντας κυκλικά την κατσαρόλα (δεν χρησιμοποιούμε κουτάλα για να μη σπάσουμε το ψάρι), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανάλογα το πάχος της φέτας του ψαριού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και αφήνουμε 5 λεπτά να χλιάνει. Δοκιμάζουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλάτι & πιπέρι, και σερβίρουμε.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Ροζέ ξηρό κρασί, με βάση την ποικιλία Ξινόμαυρο, όπως το Κτήμα Λίγας Ροζέ από την Πέλλα, που διαθέτει όγκο, ζωντάνια και εκφραστική αρωματική προσωπικότητα. Α.Ν.Α.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ