Φλωμάρια με χταπόδι κοκκινιστό από τη Λήμνο

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄   
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45΄
ΚΟΣΤΟΣ: €4,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ & ΜΑΚΗΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Φλωμάρια με χταπόδι κοκκινιστό από τη Λήμνο
Από τους Μιχάλη και Μάκη Χρυσάφη, ιδιοκτήτες της ομώνυμης εταιρίας γαλακτοκομικών και ζυμαρικών


Υλικά
400 γρ. χοντρά φλωμάρια 
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κιλό χταπόδι, μισοβρασμένο και κομμένο σε ροδέλες
½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
400 γρ. ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
 1 δαφνόφυλλο
αλάτι & πιπέρι
2 ποτήρια ζεστό νερό
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα φλωμάρια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το μισοβρασμένο χταπόδι, σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή). Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Σερβίρουμε τα φλωμάρια με το χταπόδι σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ