Οι σάλτσες του Ηλία

Ο Ηλίας Μαμαλάκης έκλεισε όλες τις γεύσεις και τις μυρωδιές της παράδοσής μας σε βαζάκια, με έξι διαφορετικές σάλτσες, για να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε εύκολα και γρήγορα.
Από τη Ζωή Παπαφωτίου
Οι σάλτσες του Ηλία
«Σαλτσούλες παραδοσιακές από όλη την Ελλάδα, έτσι όπως τις μάθαμε και τις αγαπήσαμε από παιδιά, έτσι όπως θέλουμε να τις απολαμβάνουμε για να θυμόμαστε το τότε. Αυτό σκεφτόμουν όταν τις έφτιαχνα, αλλά και όλους εκείνους που λαχταρούν τις σπιτικές γεύσεις και δεν προλαβαίνουν να τις μαγειρέψουν. Αυτή τη λαχτάρα ήθελα να ικανοποιήσω, γι’ αυτό και τις μαγείρεψα εγώ για εκείνους καλύπτοντας κάθε περίπτωση. Η σάλτσα της φρέσκιας ντομάτας με την κάππαρη, ας πούμε, κοκκινίζει τέλεια τα σουτζουκάκια, όπως εκείνες οι σάλτσες που οι παλιές νοικοκυρές φρόντιζαν να ετοιμάζουν όταν οι ντομάτες ήταν ζουμερές και νόστιμες και να τις αποθηκεύουν για τον χειμώνα. Έφτιαξα και πέστο για τους μακαρονάδες. Αυτό με την πιπεριά και το σκορδάκι, για παράδειγμα, με ένα καλό ανακάτεμα με μπόλικα φρεσκοβρασμένα ζυμαρικά ή ρύζι γίνεται γεύμα θεσπέσιο σε ελάχιστα λεπτά. Και μια ελαφριά με ελαιόλαδο, μέλι και μουστάρδα, ξέρεις, για να νοστιμίζει λίγο το ψητό κρέας, το ψαράκι ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα».
Ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλάει για τα νέα προϊόντα του με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού και τη ζεστασιά του ανθρώπου που με μια ακόμη αφορμή ασχολείται με τη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής του, το σπιτικό ελληνικό φαγητό. Αυτή τη φορά έκλεισε όλες τις γεύσεις και τις μυρωδιές της παράδοσής μας σε βαζάκια για να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε εύκολα και γρήγορα. Έξι διαφορετικές σάλτσες φτιαγμένες με τα αγνότερα των υλικών χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα για να ταιριάζουν με ό,τι θέλετε κάθε φορά να έχετε στο τραπέζι σας.
Στο www.ikouzinatouilia.gr μάλιστα θα βρείτε πολλές και διαφορετικές προτάσεις για τις χρήσεις τους αλλά και ένα σωρό συνταγές, όλα με την υπογραφή του.


Tις σάλτσες «Η Κουζίνα του Ηλία» θα τις βρείτε σε σουπερμάρκετ και παντοπωλεία.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310 795150.


Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 18 (Νοέμβριος 2014)
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ