Πέντε λεπτά με τον... Παναγιώτη Γιακαλή

Πέντε λεπτά με τον... Παναγιώτη Γιακαλή

Ο σεφ του εστιατορίου Baku του ξενοδοχείου The Margi μιλάει για την κουζίνα. Μεσογειακές γεύσεις και φαντασία, τα βασικά χαρακτηριστικά της.      
Από τη Ζωή Παπαφωτίου

Πέντε λεπτά με τον... Παναγιώτη Γιακαλή

Ο σεφ του εστιατορίου Baku του ξενοδοχείου The Margi μιλάει για την κουζίνα. Μεσογειακές γεύσεις και φαντασία, τα βασικά χαρακτηριστικά της.     
Από τη Ζωή Παπαφωτίου
Πέντε λεπτά με τον... Παναγιώτη Γιακαλή
Δεν μαγειρεύω ποτέ
Οποιονδήποτε γόνο.

Αγαπημένο υλικό
Μανιτάρια, κυρίως άγρια. Ένα μικρό θαύμα της φύσης, τόσο σε γεύση όσο και σε διατροφική αξία.

Μουσική κουζίνας
Ροκ, όπως και οι καταστάσεις την ώρα της δουλειάς.

Ατάκα κουζίνας
Ξυπνήστε και αλλάξτε ταχύτητα.

Χρώμα κουζίνας
Λευκό. Aναδεικνύει την καθαριότητα που πρέπει να υπάρχει σε κάθε χώρο εστίασης.
 
Αγαπημένο πιάτο
Τα πιάτα ημέρας που φτιάχνω στο Baku με φρέσκες πρώτες ύλες που έρχονται καθημερινά από τη φάρμα του Margi.

Τελευταία έμπνευση
Λαβράκι σε κρούστα ψωμιού με σταμναγκάθι, σοτέ καλαμάρι, λευκό ταραμά και αχινοσαλάτα.

Το πρώτο μου πιάτο
Καρμπονάρα. Μικρός ήμουν μακαρονάς, τι να κάνουμε;

Αγαπημένη κουζίνα
Μεσογειακή. Eίναι η κουζίνα με τα περισσότερα αρώματα, τη μεγαλύτερη ποικιλία και την υψηλότερη ποιότητα πρώτων υλών.

Βαρετή-αδιάφορη κουζίνα
Ό,τι μαγειρεύεται χωρίς αγάπη και μεράκι.

Δεν τρώω ποτέ
Μπάμιες.


Από τη Ζωή Παπαφωτίου

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 21 (Φεβρουάριος 2015)

 


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ