ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Ο Μάρκος Χαραλαμπόπουλος, υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρίας προϊόντων χωρίς γλουτένη, Schar, μας μιλάει για το που μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα αυτά και σε ποιους απευθύνονται.
Από τη Μαρία Ζαφειράτου
 

ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Ο Μάρκος Χαραλαμπόπουλος, υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρίας προϊόντων χωρίς γλουτένη, Schar, μας μιλάει για το που μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα αυτά και σε ποιους απευθύνονται.
sCΑπό τη Μαρία Ζαφειράτου


ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις διατροφικές μας συνήθειες, γι’ αυτό και οι εμφανίσεις τους στα ράφια πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Δοκίμασα μερικά από αυτά της εταιρείας Schar, μιας από τις πιο διακεκριμένες στην ευρωπαϊκή αγορά. Κράκερ, δημητριακά και μπισκότα, αλεύρι, ψωμιά, πίτσες και λαζάνια, όλα εύγευστα, ελαφριά και ευκολοχώνευτα. Σε ποιους, όμως, απευθύνονται όλα αυτά τα προϊόντα; Τις απορίες μου έλυσε ο Μάρκος Χαραλαμπόπουλος, υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ελλάδα. «Πρώτα και πάνω απ’ όλα, τα προϊόντα χωρίς γλουτένη αφορούν όσους υποφέρουν από κοιλιοκάκη. Πρόκειται για μια μόνιμη δυσανεξία (αδυναμία του οργανισμού να μεταβολίσει) στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη την οποία συναντάμε στα περισσότερα δημητριακά» μου εξηγεί διευκρινίζοντάς μου ουσιαστικά ότι εξυπηρετούν ανθρώπους με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο αυτού του είδους τα προϊόντα πωλούνται κυρίως στα φαρμακεία και μάλιστα η αγορά τους επιδοτείται από τον ΕΟΠΥΥ για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη, είναι δηλαδή συνταγογραφούμενα. Παράλληλα, διατίθενται σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και επιλεγμένα σουπερμάρκετ. Ωστόσο, τα νέα είναι καλά και για όσους δεν πάσχουν, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο, μπορούν να τα καταναλώσουν κανονικά. «Όχι μόνο είναι πιο ευκολοχώνευτα, αλλά η κατανάλωσή τους μειώνει και τις πιθανότητες εμφάνισης κοιλιοκάκης στο μέλλον. Άλλωστε, η κοιλιοκάκη, εκτός από τα κληρονομικά αίτια, πολλές φορές οφείλει την εμφάνισή της και στην υπερβολική κατανάλωση γλουτένης» τονίζει. Τι γίνεται, όμως, με τις θερμίδες; Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη θεωρούνται light; «Οι θερμίδες στα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι σε γενικές γραμμές οι ίδιες με τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 16 (Σεπτέμβριος 2014)





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ