SUGARELA


Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 308979
SUGARELA
Βελούδινη σοκολατίνα, αφράτο τσίζκεϊκ με τραγανή βάση, κρεμ μπρυλέ που θες κι άλλη κι άλλη. Το μαγαζί της Χριστίνας Κάκκου γεμίζει γλύκα τη Θεσσαλονίκη εδώ και πέντε χρόνια, αν και η ίδια είχε ξεκινήσει για άλλες κουζίνες: «Σπούδασα σεφ στη Γαλλία, έκανα την πρακτική μου εκεί και γυρνώντας στην Ελλάδα δούλεψα σε κάποια μαγαζιά. Μετά ξεκίνησα τους πειραματισμούς με τη ζαχαροπλαστική ανοίγοντας ένα μικρό μαγαζάκι στη Γαμβέτα και ξαναπήγα στη Γαλλία για μερικά σεμινάρια pastry chef. Η απήχηση ήταν τόσο θετική, που αποφάσισα να μετακομίσω στο κέντρο». Λάτρις της γαλλικής τεχνικής και νοοτροπίας, η Χριστίνα φτιάχνει ελαφριές και όσο πρέπει γλυκές δημιουργίες. Εκτός από όοοολες τις πάστες (γιατί ναι, δοκιμάσαμε μια μπουκιά από όλες), σας προτείνουμε τα μυρωδάτα σαν φρεσκοκομμένο λεμόνι μπισκοτάκια-ζωάκια.



Από τη Μαρία Ζαφειράτου

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος 13 (Μαίου 2014)

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ