CAKE SHOP

CAKE SHOP

Στο ήσυχο δρομάκι πίσω από το Mall του Αγίου Δημητρίου, σχεδόν δεν υποψιάζεσαι την ύπαρξη ενός ζαχαροπλαστείου εξαιρετικά αφιερωμένου στην τέχνη του αμερικανικού γλυκού και την ανάλογη αισθητική που θα σε ταξιδέψει κάπου κεντρικά στο Μανχάταν.
Από την Ελένη Ψυχούλη

CAKE SHOP


Πάφου 25, Ηλιούπολη, τηλ.: 213 0229161
CAKE SHOP
Στο ήσυχο δρομάκι πίσω από το Mall του Αγίου Δημητρίου, σχεδόν δεν υποψιάζεσαι την ύπαρξη ενός ζαχαροπλαστείου εξαιρετικά αφιερωμένου στην τέχνη του αμερικανικού γλυκού και την ανάλογη αισθητική που θα σε ταξιδέψει κάπου κεντρικά στο Μανχάταν. Η Μαργαρίτα Πασχάλη, ο Αντώνης Κόρακας και ο Γιώργος Χολέβας στη ζωή τους δεν ξεκίνησαν «γλυκά». Ύστερα από μια καριέρα στα οικονομικά, στο μάρκετινγκ, στην ενδυματολογία και στην τηλεόραση, αποφάσισαν να καθίσουν στα θρανία της γλυκιάς τέχνης και να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε έναν χώρο που μοσχοβολά βελγική σοκολάτα Callebaut και αγνό βούτυρο Ολλανδίας. Από το ανοιχτό εργαστήρι, η Μαργαρίτα βγαίνει με αστραφτερό χαμόγελο και τις τελευταίες δημιουργίες σε cupcakes με τσέρι και κράνμπερι, τιραμισού, σοκολάτα με πορτοκάλι, φράουλα-λεμόνι, μικρά αριστουργήματα τον καλλωπισμό των οποίων επιμελείται η ίδια, αφού το γυναικείο χέρι τα καταφέρνει καλύτερα στη γλυπτική πάνω σε ζάχαρη. Τα προφιτερόλ, το κέικ κάστανο με λευκή σοκολάτα, τα χίλια χρώματα των financiers μέσα στις γυάλες, το κέικ καρότο, το γκραν σουξέ σοκολατένιο devil’s cake και οι κολασμένες μπάρες με γκανάς και φιστικοβούτυρο νομίζεις ότι βγαίνουν κατευθείαν από το πιο ζαχαρωτό παραμύθι και το μόνο που τα διαφοροποιεί είναι η αληθινή νοστιμιά μιας ζαχαροπλαστικής που πρωτίστως σέβεται την πρώτη –αληθινή– ύλη της.



Από την Ελένη Ψυχούλη

Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος 3 (Aπρίλιος 2013)




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ