Βυζάντιον


Αγίου Μελετίου 67, Αθήνα, τηλ. 213 0047111
Βυζάντιον
Το 1958 ο κ. Τσαλλής άνοιξε στη γειτονιά των καλλιτεχνών και των θεάτρων αυτό το μικρό μαγαζί που φούρνιζε αληθινό ψωμί, χειροποίητες πίτες αλλά και βουτήματα, κέικ και τσουρέκια που μοσχοβολούσαν φρέσκο βούτυρο και αβγά ημέρας. Σήμερα ο γιος του Κωνσταντίνος, σε ένα τοπίο φανερά αλλαγμένο, συνεχίζει μένοντας πιστός στις παραδοσιακές συνταγές ακολουθώντας, όμως, και την εποχή. Εδώ το κλασικό με το μοντέρνο πάνε μαζί. Καρβέλια φτιαγμένα με ξινό προζύμι, πινακωτές λαδιού, φραντζόλες ολικής αλέσεως και νοστιμότατο οκτάσπορο. Απέναντι, χειροποίητη κουρού, πεϊνιρλί, κέικ πορτοκαλιού ή βανίλιας και κέικ μήλου με καραμέλα, όλα φτιαγμένα στο εργαστήριό του. Δικά του και τα κουλουράκια με το χοντροκομμένο αμύγδαλο, οι μπουκιές με την κανέλα αλλά και τα μαλακά μεγάλα κούκις με τα ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα.


Από τη Ζωή Παπαφωτίου


Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 18 (Νοέμβριος 2014)










ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ