O SIMONE CAPORALE ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

SKINOS & SIMONE CAPORALE

Tα μυστικα του κορυφαίου μπαρτέντερ Simone Caporale*, για το Skinos Mastiha Spirit και τη νέα τάση των μεσογειακών κοκτέιλ.
Από τη Θάλεια Τσιχλάκη

SKINOS & SIMONE CAPORALE

Ο κορυφαίος μπαρτέντερ Simone Caporale*, μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά του για το Skinos Mastiha Spirit και τη νέα τάση των μεσογειακών κοκτέιλ.
Από τη Θάλεια Τσιχλάκη
O SIMONE CARORALE ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Ο Simone Caporale*, ο κορυφαίος μπαρτέντερ, επίτιμος καλεσμένος και κριτής -μαζί με τους Θάνο Προυναρούς και Σπύρο Πατσιαλό- στον τελικό του διαγωνισμού Mediterranean Cocktails Challenge 2014, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, στο 360 Cocktail Bar, μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά του για το  Skinos Mastiha Spirit και τη νέα τάση των μεσογειακών κοκτέιλ. Περιμένοντας τους 3 κριτές να αποφασίσουν τη Δευτέρα για το ποιος μπάρμαν από τις 116 συμμετοχές, θα παρουσιάσει το απόλυτο μεσογειακό κοκτέιλ, για το 2014! Ας συντονιστούμε στη γεύση του Skinos Mastiha Spirit, που φιλοξενεί το διαγωνισμό!

Πώς αντιλαμβάνεσαι το Skinos ως λικέρ; Τι θα έγραφες για αυτό σε ένα λήμμα λεξικού για μπάρμαν;
Με δεδομένο το πόσο πολύτιμη είναι η μαστίχα, το Skinos είναι ο ορισμός της πρωτοτυπίας, το γευστικό του προφίλ είναι εκπληκτικό. Βοτανικό, γευστικό, με μοναδικά αρώματα, ανακαλεί και διεγείρει τις 5 αισθήσεις ενός κοκτέιλ.

 
Πώς θα έπρεπε να μεταχειριστεί κανείς το Skinos σε ένα κοκτέιλ;
Ως βασική αρχή, θα το συνδύαζα με υλικά που δημιουργούν αντίθεση (προς την κατεύθυνση πικρό ή όξινο). Tο μυστικό είναι να πετύχεις την τέλεια ισοροπία.

 
Ποιά θεωρείς πως είναι η ιδανική αναλογία για το Skinos σε ένα κοκτέιλ; Υπάρχει δοσολογία που δεν θα πρέπει να ξεπεράσει κανείς χρησιμοποιώντας το;
Πιστεύω πως η δοσολογία έχει να κάνει με το σύνολο των υλικών και την ισορροπία μεταξύ τους. Αισθάνομαι ασφαλής όταν χρησιμοποιώ το Skinos ως βάση, εφόσον το αραιώνω με κάτι συγκεκριμένο, όπως, για παράδειγμα, ένα δυνατό τσάι ή μια μεξικάνικη ορτσάτα**.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ SIMONE CAROLALE
 
Με τί υλικά θα συνδύαζες το Skinos για να αναδείξεις καλύτερα το μεσογειακό του χαρακτήρα;
Αυτό ακριβώς του χρειάζεται. Μεσογειακά υλικά. Φρέσκα εσπεριδοειδή και ήπια αρωματικά βότανα. Τα ανθρακούχα νερά, όπως το τόνικ αναδεικνύουν τα αρώματα της μαστίχας.
 
Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα έπρεπε να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας και όσοι δεν είναι επαγγελματίες στην τέχνη του κοκτέιλ;
Το πρώτο πράγμα που συστήνω είναι: Μην ανησυχείτε μήπως κάνετε λάθος. Όταν ετοιμάζετε ένα ποτό το μόνο που θα πρέπει να σκέφτεστε είναι ότι το φτιάχνετε για το πιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Έτσι θα βγει υπέροχο.


*O cocktail maestro Simone Caporale (Σιμόνε Καποράλε) είναι ο μπαρμαν- ψυχή του Artesian bar, στο Langham Hotel στο Λονδίνο. 
**Μεξικάνικη ορτσάτα (mexican orchata): είδος σουμάδας που παράγεται από αμύγδαλα αλλά και διάφορα άλλα είδη ξηρών καρπών και σπόρων. 






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ