Εκθέσεις

Μπορεί η αγορά των ποτών, των κρασιών, και λιγότερο των τροφίμων, να δέχεται την πίεση της οικονομικής κρίσης, όμως οι εκθέσεις που είναι αφιερωμένες σε αυτές τις κατηγορίες προϊόντων αυξάνονται, τουλάχιστον αριθμητικά. Ήδη πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, όπως πάντα, τα ΒορΟινά, στην Αθήνα, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ και η HO.RE.CA, επίσης στην Αθήνα, ενώ έρχονται, κρατήστε σημειώσεις, παρακαλώ:
Από τον Α. Ν. Ανδρουλιδάκη
Εκθέσεις
Η 24η ΔΕΤΡΟΠ (Detrop) και η 5η Oenos, που οργανώνονται συγχρόνως στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης, από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου. Το απόλυτο γεγονός για τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2015, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, αφιερωμένα προφανώς στα κρητικά κρασιά, που περνούν τη φάση της επαναστατικής αναγέννησής τους!
Το ΟΙΝΟΡΑΜΑ, η εξειδικευμένη έκθεση του κρασιού, που πλέον μετρά περισσότερα από 20 χρόνια ζωής, στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου. Πιο προσιτή και φιλική από ποτέ, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη, εκτός αν δεν αγαπάτε το κρασί!

Η 2η FoodExpo, στην Αθήνα, στο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», που εστιάζει στα τρόφιμα, από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου. Μαζί, για πρώτη φορά και η Oenotelia, μια καινούργια διοργάνωση, που στοχεύει –αν το καταλαβαίνω σωστά– να προσελκύσει τους ίδιους εκθέτες με το ΟΙΝΟΡΑΜΑ. Τώρα, αν η ήδη ταλαιπωρημένη αγορά του κρασιού μπορεί να αντέξει δύο εκθέσεις και μάλιστα με τόσο μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους, είναι ένα εύλογο ερώτημα, που θα απαντηθεί στην πράξη. Εμείς, πάντως, θα πάμε και στις δύο!


Δημοσιεύθηκε στο τεύχος 20 (Φεβρουάριος 2015)ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ