ΞΥΛΙΝΟ

ΞΥΛΙΝΟ

Από τον Γιώργο Νόκο

ΞύλινοΚηφισιας 66-68, Μαρούσι Αττική,τηλ. 21 0610 0885
ΞΥΛΙΝΟ

ΠΟΥ: Στην άνοδο της Κηφισίας μετά τον κόμβο της Αττικής οδού. Ένα ξύλινο (από εκεί και το όνομα) σπιτάκι με σάντουιτς.

 

ΠΟΤΕ: Όλη την ημέρα αλλά συνήθως μετά από ξενύχτι στις περιοχές των βορείων προαστίων. Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Πεύκη.

 

ΓΙΑΤΙ: Πρόκειται για μία σταθερή αξία στην περιοχή μιας και το «Ξύλινο» έχει επιβιώσει με δεκάδες μαγαζιά να ανοίγουν και να κλείνουν σε μικρή ακτίνα. Είσαι σίγουρος ότι θα φας κάτι χορταστικό ενώ είναι ελάχιστοι εκείνοι που παίρνουν και δεύτερο σάντουιτς.

 

ΤΙ ΤΡΩΜΕ: Εκτός από τις κλασικές λύσεις του λουκάνικου και του χοιρινού σουβλακιού μέσα στο σάντουιτς μπορούν να πάρουν θέση δύο πανσέτες ψιλοκομμένες, μετά το ψήσιμο, η δύο χορταστικά κεμπάπ.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΑ: Αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι το ψωμάκι. Εξαιρετικής ποιότητας και ιδιαίτερα γευστικό. Πριν μάλιστα μπουν μέσα τα υλικά περνάει και μία γύρα από την ψησταριά.

 

ΤΙΜΗ: Οι τιμές για τα σάντουιτς κινούνται οριακά πάνω από τα 4€.

 

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: -Οι πατάτες πολύ συχνά μόλις βγαίνουν από την τηγανιέρα με αποτέλεσμα να τρως το χειρότερο κάψιμο που υπάρχει. Θα σου πει κάποιος ότι είναι φρέσκες. Θα του πεις όμως ότι θες να δαγκώνεις και να μην καίγεσαι. –Πέρα από το σταθερό μενού προσπαθεί αρκετές φορές να καινοτομήσει με διαφορετικά προϊόντα με αποτέλεσμα μέσα σε διάστημα να μην καθιερώνει έναν απλό και περιεκτικό κατάλογο.

 

BONUS: Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να σας πιάσει την κουβέντα για το σάντουιτς ένας κύριος που θα κάθεται σε ένα τραπέζι. Είναι ο ιδιοκτήτης.

SHMEIOSH

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ