ΤΡΑΒΟΛΤΑ


Αγίου Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι,  τηλ. 210 5719222
ΤΡΑΒΟΛΤΑ
Στο στενό που βλέπει τα «οπίσθια» μεγάλου σουπερμάρκετ ερχόμασταν πριν από χρόνια  για το άψογα τηγανισμένο μικρόψαρο του Λάκη σε ένα περιβάλλον σκοτεινό και παρελθοντολάγνο. Σήμερα, τα ψηλά φυτά κόβουν την αδιάφορη θέα και ο μέσα χώρος έχει ευχάριστα φωτίσει.

Η πρωτοτυπία:
Οι αδελφοί Λιάκοι, αφού στερέωσαν την παρουσία τους στον κρεοφαγικό χώρο, είπαν να παίξουν μπάλα και στον θαλασσινό. Με την ίδια αφοσίωση.


Προτείνω:
Τα δύο πιάτα της σεζόν είναι η φιλεταρισμένη ψητή γόπα που σε κάνει να ξανασκεφτείς πολύ σοβαρά το ταπεινό ψάρι και η τηγανητή σαρδέλα με μια ιδέα κρέμα παντζαριού, ένα χαϊκού στην απλότητα της ψαροφαγίας. Ακόμη, φάβα με χέλι, γαυράκια σε φρυγανιές, τόνος μαριναρισμένος του 5λέπτου, σαρδέλες του κουτιού, χιουνκιάρ ψαρίσιο ανάλαφρο, καλαμάρι και μπαρμπούνι σε αιθέριο τηγάνι, σπετζοφάι με λουκάνικο σουπιάς και ένα έξοχο κριθαράκι με φρέσκια σουπιά μελανάτη, παρέα με ένα εξαιρετικό τυρί του γιαλού.


ΤΡΑΒΟΛΤΑ

Σχόλιο: Η Βάσω Μυλωνά παράτησε την πολύ επιτυχημένη αλλού καριέρα της για να μπει στις φωτιές της κουζίνας. Έκανε πολύ καλά, λέμε εμείς.

Τιμή:
€3,50-€12 τα ορεκτικά, κρύα και ζεστά, €4,50-€10 οι σαλάτες, ψιλοψαράκια €8, ψάρια και αρθρόποδα από €40/κιλό.Από τη Νανά Δαρειώτη

Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 14 (Ιούνιος 2014)


SHMEIOSH


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ