Υδρία


Αδριανού 68 & Αιόλου, Αθήνα(Πλάκα), τηλ. 210 3251619
ydria-solakis590
Η πρωτοτυπία: Το μενού που δημιούργησε ο σεφ Γιάννης Σολάκης συνδυάζει κλασικά πιάτα, όπως ο μουσακάς ή ο καγιανάς, με αυτά που συνηθίζουν να αποκαλούν «πειραγμένα», όπως ένα λευκό σαγανάκι θαλασσινών με τρούφα.

Προτείνω: Να ξεκινήσετε με τα κλασικά ελληνικά ορεκτικά: ταραμοσαλάτα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και μια ποικιλία ζεστών ορεκτικών με διάφορα πιτάκια, αλλά να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είτε το τραχανότο με λαχανικά, μανιτάρια και ανθότυρο είτε τον κόκορα κρασάτο με τις χυλοπίτες και τον ανθότυρο, που, αν και απλά φαγητά, είναι πολύ καλοφτιαγμένα.

Σχόλιο: Ίσως το καλό φαγητό στην καρδιά της τουριστικής Αθήνας να θεωρείται ουτοπία, αλλά αυτό ήταν το στοίχημα της Υδρίας: να προσφέρει νόστιμο, αυθεντικό ελληνικό φαγητό, ακόμη και σε Έλληνες.

Υδρία

Τιμή: Ορεκτικά - σαλάτες €4-€8,50, κύρια πιάτα €5,50-€14, γλυκά €3-€5.


Από τη Θάλεια Τσιχλάκη

Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 21 (Μάρτιος 2015)

SHMEIOSH




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ