Μαγικές Κατσαρόλες


Ζησιμοπούλου 47,Π. Φάληρο, τηλ. 210 9418821
Μαγικές Κατσαρόλες
Σε μια γειτονιά με πολλούς Πολίτες και με αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες, η ελληνική αστική κουζίνα περιέργως δεν είχε σοβαρή εκπροσώπηση, μέχρι πριν από τρία χρόνια.

Η πρωτοτυπία: Θα μπορούσε να είναι ότι εδώ τα μπέργκερ μιλάνε ελληνικά, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τη χειροποίητη κέτσαπ, αλλά τελικά ο τρόπος που η ελληνική κατσαρόλα εξευγενίζεται χωρίς να προδίδει την ιστορία της είναι η πιο σημαντική.

Προτείνω: Υπέροχη τραχανόσουπα με ηπειρώτικο γαλοτύρι και μπούκοβο, άψογη ρεβιθάδα με δεντρολίβανο, κεφαλοτύρι σαγανάκι παναρισμένο με αμύγδαλο, μπουρεκάκια με μυρώνια και καυκαλήθρες, παλατιανοί κεφτέδες παναρισμένοι με αβγό, τηγανιά άγριων μανιταριών Πίνδου, στριφτάρια με σύγλινο Μάνης και κρέμα ανθότυρου, χοιρινές μπουκιές κατσαρόλας με μέλι, θυμάρι και κρασί, μοσχάρι με μανιτάρια σε μαύρη μπίρα.

Σχόλιο: Λίγες φορές η γαστρονομική ιστορία και η κουλτούρα μιας οικογένειας αποτυπώνεται με τόσο ξεκάθαρο τρόπο στα πιάτα που σερβίρει και στο ήθος κουζίνας και σέρβις.


Μαγικές Κατσαρόλες

Τιμή: Ορεκτικά €6-€12, σαλάτες €7-€8, ζυμαρικά €12-€13, κύρια €10-€15, μπέργκερ €12-€15, πολύ καλές τιμές στην «ψαγμένη» λίστα κρασιού.


Από τη Νανά Δαρειώτη

Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 18 (Νοέμβριος 2014)


SHMEIOSH
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ