KOZI'S


Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ. 210 8101584
KOZI'S
Ο Kozi, Έλληνας μεγαλωμένος στη Νότια Αφρική, έφερε από τη Μαύρη Ήπειρο τα μυστικά για καλό μαρινάρισμα και ψήσιμο του κρέατος. Και ευτυχώς τα μοιράστηκε με όλους.

Η πρωτοτυπία:
Μπαίνοντας, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι: «Με τόσο κόσμο, πότε και πώς θα φάω;». Το προσωπικό, όμως, μέσα κι έξω από την κουζίνα, είναι άριστα εκπαιδευμένο για να έρθουν τα πιάτα στην ώρα τους και όπως πρέπει.


Προτείνω: Το Kozi’s burger, με γεμιστό με μοτσαρέλα τρυφερό μπιφτέκι, το κοντοσούβλι από κοτόπουλο (KokoBongo), το μαριναρισμένο T-bone στη σχάρα με νοτιοαφρικανικά μπαχαρικά (Niama), το κοντοσούβλι Rib Eye και τις ροδέλες τηγανητής πατάτας. Τα περισσότερα κρέατα έρχονται περιχυμένα με τη μαρινάδα τους μαγειρεμένη. Αν το θέλετε σκέτο, ζητήστε το από την αρχή, είναι εξίσου πεντανόστιμο.

Σχόλιο: Δύο πράγματα θα σε δυσκολέψουν: να βρεις τραπέζι μετά τις 9.00 το βράδυ –ακόμη και τις καθημερινές– και το τσιγάρο του διπλανού σου όσο θα απολαμβάνεις το πιάτο σου, γιατί, ναι, επιτρέπεται το κάπνισμα.


KOZI'S

Τιμη: Σαλάτες-ορεκτικά €6,50-€12, burgers €8-€16, κρεατικά €8-€27.


Από τη Μαρία Ζαφειράτου

Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 16 (Σεπτέμβριος 2014)


SHMEIOSH





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ