gaspar1 270

Gaspar

Ένα σημείο συνάντησης των βορείων, εκεί στα όρια του Δήμου της Αθήνας, με δικούς του ρυθμούς, ωράρια και όρους διασκέδασης.
Από τη Νανά Δαρειώτη


Gaspar


Λεωφ. Αχιλλέως 119Β, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9884258

gaspar2 590

Τα αδέλφια Πιτσιλή είναι υπεύθυνα για πολλές και μεγάλες επιτυχίες στην πόλη, με μεγαλύτερη βέβαια το Rock n Roll του Κολωνακίου που στην κυριολεξία μάς μεγάλωσε. Και εμάς και εκείνους.

Η πρωτοτυπία: Εδώ, εύκολα περνάς από τον πρωινό καφέ σε έναν μεζέ, σε ένα ελαφρύ γεύμα, επιστρέφεις το απόγευμα για ένα κοκτέιλ μετά τη δουλειά και καταλήγεις και για το βραδινό σου. Σε αυτή τη λογική είναι στημένοι και οι κατάλογοι φαγητού και ποτού.

Προτείνω: Θα ξεκινήσω ανάποδα, από τα γλυκά. Γιούζου μίρακλ το όνομα, θαύμα πραγματικό. Τραγανή βάση πραλίνας, κρέμα σοκολάτας τζιαντούγια, καραμελωμένα φουντούκια και σορμπέ γιούζου. Αυτό που το αλμυρό και το γλυκό μαζί σε κάνουν πρεζάκι, από τον ζαχαροπλάστη που αγαπώ, τον Διονύση Αλέρτα. Πολύ καλό και συνεπές το σούσι με την υπογραφή του Osakazu Yoshida (Μαρτζούκος Χρήστος), ενώ από τα μεσογειακά των Άρη Καλλιπολίτη και Σάββα Κωνσταντινίδη ψηφίζω τη σαλάτα με φακές Εγκλουβής και σύγλινο, καθώς και τη σαλάτα με μοσχαρίσιο τατάκι, νουντλς και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών.

gaspar1 590

Σχόλιο: Εδώ το φαγητό είναι πρόσχημα ή κατάληξη και όχι αφορμή. Ωστόσο, είναι καλοεκτελεσμένο, νόστιμο, προσεγμένο και καθόλου πρόχειρο. Μια μικρή ένσταση στις κάπως ιδιαίτερα γλυκές σος και ντρέσινγκ κάποιων πιάτων που προσωπικά με ξενίζουν. Πολύ καλό το κοκτέιλ του Στέργιου Αβραμπάκη «σαν ντράι μαρτίνι» που δοκίμασα.

Τιμή: Σούσι €14-€18, σαλάτες €10-€18, κυρίως €12-€29, γλυκά €10.
Λεωφ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, τηλ. 210 6775011


Από τη Νανά Δαρειώτη

Δημοσιεύθηκε στο τευχος 22 (Απρίλιος 2015)

SHMEIOSH

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ