«BY BAXEVANIS» ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ

«BY BAXEVANIS»

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης σερβίρει στο Ferryman της Ελούντας την καλύτερη μέχρι σήμερα κουζίνα του, ενώ η ομάδα του υπογράφει τα μενού εστιατορίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από τη Νανά Δαρειώτη

«BY BAXEVANIS» ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ

«BY BAXEVANIS» ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ
Στο εστιατόριο Ferryman στην Ελούντα, ο Γιάννης Μπαξεβάνης σε συνεργασία με τον φίλο του και ιδιοκτήτη του μαγαζιού Άκη Σφυρογιαννάκη, μας προτείνουν να συναντηθούμε με την κρητική κουζίνα σε μια από τις καλύτερες εκδοχές της.

Το σκηνικό:
Ο Άκης μετέτρεψε την οικογενειακή ταβέρνα σε ένα όμορφο εστιατόριο στην ακρογιαλιά, όπου ξύλο και λαξευτός λίθος κυριαρχούν και δημιουργούν μία ατμόσφαιρα αρχοντική, γαληνή, αυθεντική. Φέτος μαζί με τον Γιάννη, αποφάσισαν να ανοίξουν την κουζίνα προς τα έξω, μ’ ένα μεγάλο ξυλόφουρνο που  κοιτάζει την θάλασσα.

 
Το πρόγραμμα: Ο σεφ και η ομάδα του μαγειρεύουν σε παρασιές, στον ξυλόφουρνο ή στα κάρβουνα, κρητικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας από ντόπιους παραγωγούς. Ανάμεσά τους, θα δοκιμάσουμε τράγο ή αγρίμι σιγοψημένο στην παρασιά, κατσικάκι ή αρνάκι, πίτες και  ψάρι με αρωματικά χόρτα στον ξυλόφουρνο, κακαβιά με θαλασσινό νερό σε πήλινο τσουκάλι, αρωματικά βιολογικά σαλατικά του φίλου παραγωγού Καραλάκη, σαλάτες γεμάτες φαντασία και δροσιά.
Η ανθοτυροσαλάτα σερβιρισμένη με  φύλλα σιναπιού και σορμπέ λεμόνι-θυμάρι-ελαιόλαδο απογειώνει τα φρεσκότατα ντόπια προϊόντα σε γεύση του μέλλοντος.
Το  χοιρινό κρέας είναι από ξερονήσι. Το κοτόπουλο με γέμιση από γλυκιά κρεμμυδόπιτα είναι από τα καλύτερα του καταλόγου.
Ο Γιάννης, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά την άγρια φύση της Κρήτης και με την ομάδα του πάει στα βουνά για να μαζέψουν ό,τι προσφέρει άφθονα η γόνιμη γη. Αυτήν την εποχή θα βρείτε μαριναρισμένα κορόμηλα με 2 σορπμέ, το ένα πιπέρι, το άλλο μήλο-λεμόνι, με γλυκό πράσινο συκαλάκι και καψαλισμένα φιστίκια.
Θα δοκιμάσετε τη ζεστή σούπα σοκολάτα- χαρούπι με παγωμένο ζωμό φράουλας, ενώ το φημισμένο του χαρουπόψωμο είναι από φρεσκοαλεσμένα χαρουπιά.

«BY BAXEVANIS» ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ
 
Οι πρωταγωνιστές: Το γευστικό σκηνικό ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των μαγείρων να σερβίρουν οι ίδιοι τους πελάτες στο τραπέζι.

Οι μαθητές του Γιάννη έχουν πλέον γίνει αξιόλογοι σεφ και παρουσιάζουν την κουζίνα του με την υπογραφή “By Baxevanis” στο Ντουμπάι στο πολυβραβευμένο εστιατόριο «Ελιά», στην Κάρυστο, στο βραβευμένο εστιατόριο τους Βόλου, στη Σκιάθο, στη Χαλκιδική και στη Μονεμβασιά, ενώ αναμένονται δυνατά ανοίγματα σε Αθήνα και  Χαλκίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site του Γιάννη Μπαξεβάνη.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ