ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Ο αγαπημένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου υπογράφει το μενού του White Star στη Λάκκα.
Από τη Ζωή Παπαφωτίου

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Ο αγαπημένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου υπογράφει το μενού του White Star στη Λάκκα.
Από τη Ζωή Παπαφωτίου
ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
Μοντέρνο και κομψό, χτισμένο στo κέντρο της Xώρας της Μυκόνου με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Γιώργου Μέρλου, το εστιατόριο White Star προσφέρεται για χαλάρωση και καλό φαγητό.
Εμπνευστής του μενού του ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Λευτέρης Λαζάρου. Δημιουργικά πιάτα υψηλών προδιαγραφών φτιαγμένα με τις καλύτερες των πρώτων υλών. Με δυο λόγια ένα μενού που θυμίζει Βαρούλκο από τον σεφ που το όνομα του έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την ελληνική κουζίνα και ιδιαίτερα με τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Σαλάτα με μαριναρισμένα φύκια και αχινό, μαριναρισμένο λαυράκι με σταμναγκάθι,, μουσακάς με κιμά γαρίδας, ρατατούιγ λαχανικών και σάλτσα με μελάνι σουπιάς είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα στον κατάλογο του White Star.

whitestarfood590

Ωστόσο δε λείπουν και οι επιλογές για κρεατοφάγους όπως το φιλέτο μοσχάρι με σαλάτα από φακές και το καρέ αρνιού με αρωματικές πατάτες οι οποίες παρουσιάζουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.
Στα γλυκά, ο pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος, γνωστός όχι μόνο για τις συνεργασίες και τις επανειλημμένες βραβεύσεις του (βλ. Βαρούλκο, Σπονδή κ.α.) αλλά και για την δεξιοτεχνία του στη χρήση της σοκολάτας.
Την κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα επενδύει μουσικά ο d.j. Kωνσταντίνο Μαρουσόπουλος ενώ τα ποτήρια γεμίζουν με δροσερά κοκτέιλ, αποκλειστικές δημιουργίες της μπάρας του White Star.


White Star, Λάκκα, Μύκονος, τηλ. 22890 77347, 6974112545, www.whitestar.gr
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ