ΤΟ ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΟ ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο Μικρολίμανο χτυπάει η καρδιά της νέας έδρας του αγαπημένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου, με σύνθημα «απλά το μεσημέρι, κλασικά το βράδυ».
Από τη Νανά Δαρειώτη

ΤΟ ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο Μικρολίμανο χτυπάει η καρδιά της νέας έδρας του αγαπημένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου, με σύνθημα «απλά το μεσημέρι, κλασικά το βράδυ».
Από τη Νανά Δαρειώτη
ΤΟ ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Βαρούλκο, το επαγγελματικό σπίτι του Λευτέρη Λαζάρου, επέστρεψε στην έδρα του, εκεί που πραγματικά χτυπάει η καρδιά του ιδιοκτήτη και διάσημου όσο και αγαπητού σεφ. Στον Πειραιά λοιπόν, στην οδό Κουμουνδούρου 52, στο Μικρολίμανο, εκεί όπου παλιότερα βρίσκαμε τα Τρεχαντήρια.
Το νέο Βαρούλκο, με τη διευκρίνιση Seaside, αφού κυριολεκτικά βρέχεται από τη θάλασσα, σερβίρει μεν το βράδυ το κλασικό μενού του, το αγαπημένο και βραβευμένο της οδού Πειραιώς, αλλά το μεσημέρι προσφέρει πιο απλές, καθημερινές και οικονομικές προτάσεις. Το σύνθημα είναι «απλά το μεσημέρι, κλασικά το βράδυ» και υπογραμμίζει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα επιλογής μενού. Το οποίο και περιλαμβάνει ουρές πεσκαντρίτσας λαδολέμονο, κακαβιά, ψητά καλαμάρια, σπανακόρυζο με σουπιές, λαχανόρυζο με καλαμαράκια, βραστό χταπόδι, ψαροκεφτέδες, λαχανοντολμάδες με κιμά γαρίδας, μαριναρισμένο λαβράκι με μαριναρισμένο σταμναγκάθι, ταραμοσαλάτα και άλλα, που θα σερβίρονται μόνο κατά τις μεσημεριανές ώρες, παράλληλα με ένα μενού γευσιγνωσίας για ούζο και τσίπουρο που θα προσφέρεται με 25 ευρώ το άτομο.

Για την ιστορία, το πρώτο Βαρούλκο πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1987 στην οδό Διστόμου, στον Πειραιά, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο Λευτέρης, πλάι στο Σινέ Άνεσις. Νονός στην ουσία είναι ο φίλος του σεφ τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός, αφού πήρε το όνομά από έναν στίχο του τραγουδιού του Τροχιά. Υπήρξε στέκι δημοσιογράφων, πολιτικών και καλλιτεχνών και όταν πια τα τραπέζια έδειχναν λιγοστά για τον κόσμο, το 1994, μεταφέρθηκε στην οδό Δεληγιώργη.

Από τη Δεληγιώργη πέρασαν διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, ενώ το 2002 το αστέρι Michelin απλά επιβεβαίωσε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι ο Λευτέρης Λαζάρου είχε ανεβάσει στην κορυφή την ελληνική ψαροφαγική κουζίνα. Η μετακόμιση στην Πειραιώς το 2004 έγινε για να φέρει πιο κοντά στους πελάτες της Αθήνας και της Κηφισιάς το αγαπημένο τους στέκι.

ΤΟ ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πώς ξεκίνησε όμως η πορεία του; Γιος ενός καραβομάγειρα, όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος, έκανε τα πρώτα του βήματα μέσα στις κουζίνες των καραβιών. Από τα 18 ως τα 20 του βρέθηκε στην Ιταλία κάνοντας όλες τις δουλειές μέσα στην κουζίνα και αργότερα στο Μαρόκο. Έγινε πρώτος μάγειρας σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια, προτού αποφασίσει να πιάσει λιμάνι.


Βαρούλκο Seaside, Aκτή Κουμουνδούρου 52, Πειραιάς, τηλ. 210 5228400

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ